4.23.2009

εγραψα μιαν ιστορια να την πω στη γαλαρια...


Με λογοκρισία «τίμησαν» τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των New York Times, Ντέιβιντ Μπάρτοου, το οποίο κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Γιατί; Διότι το σκάνδαλο που ο Μπάρτοου αποκάλυψε εμπλέκει άμεσα και τα εν λόγω τηλεοπτικά δίκτυα!

Οι τηλεθεατές των ΗΠΑ που παρακολούθησαν τα χθεσινά δελτία ειδήσεων βρέθηκαν μπροστά σε ένα παράδοξο φαινόμενο: Τα βασικά τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, κάνοντας μνεία στην τελετή απονομής των βραβείων Πούλιτζερ, ανέφεραν όλα τα βραβεία που αποδόθηκαν, εκτός από αυτό της «ερευνητικής δημοσιογραφίας». Το ABC, το CBS, NBC, MSNBC, CNN και το Fox, τήρησαν σιγή ιχθύος ως προς το βραβείο που κέρδισε ο Ντέιβιντ Μπάρτοου, ο οποίος με το εν λόγω ρεπορτάζ του αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών!

Τι αφορούσε αυτό το ρεπορτάζ και γιατί τα κανάλια προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να το αποκρύψουν; Ο Ντέιβιντ Μπάρτοου απέδειξε ότι τα τηλεοπτικά δίκτυα εξαπάτησαν τους πολίτες, παρουσιάζοντας ανθρώπους που δούλευαν για την κυβέρνηση Μπους ως «ανεξάρτητους» αναλυτές, με σκοπό να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη προς την υποστήριξη της επέμβασης στο Ιράκ.

Η διαφθορά πολεμά την αλήθεια

Ο Μπάρτοου ξεκίνησε την έρευνά του από το γεγονός ότι στις παραμονές της επέμβασης στο Ιράκ, τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα φιλοξενούσαν στα δελτία ειδήσεών τους συνταξιούχους στρατηγούς του αμερικανικού στρατού, οι οποίοι αποτελούσαν υποτιθέμενους «ανεξάρτητους αναλυτές» και σχολίαζαν με «αδέσμευτο» τρόπο τις στρατιωτικές εξελίξεις. Ωστόσο, η έρευνα του Μπάρτοου απέδειξε ότι στην πραγματικότητα οι «ανεξάρτητοι» αυτοί αναλυτές συνεργάζονταν στενά με το Πεντάγωνο και στην ουσία είχαν ως αποστολή τη μεταστροφή της κοινής γνώμης προς την υποστήριξη της επέμβασης στο Ιράκ.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται όχι μόνο η κυβέρνηση και οι εν λόγω στρατηγοί, αλλά και οι ίδιοι οι βασικοί παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων! Επρόκειτο, με άλλα λόγια, για μια οργανωμένη εκστρατεία εξαπάτησης των πολιτών, με σκοπό τη διενέργεια ενός πολέμου που βασίσθηκε σε ψέματα και ανεπιβεβαίωτες υποθέσεις. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν τα κανάλια τον εξευτελισμό ήταν να... κάνουν σαν το ρεπορτάζ του Μπάρτοου να μην είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας!

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως το όνομα του Μπάρτοου απουσίαζε από όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως η βράβευση με το διάσημο βραβείο Πούλιτζερ θα βοηθήσει στο να γίνει γνωστή η αλήθεια στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, το οργανωμένο σύστημα διαφθοράς που πολεμάει αυτή την αλήθεια, διαψεύδει εντέλει κάθε ελπίδα για αντικειμενική πληροφόρηση.

via tvxs


No comments:

πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα Datsun Adidas και Χάνι της Γραβιάς