11.25.2008

homework

Zeitgeist Addendum:



plus : the movie




θα εξεταστειτε ολοι, ενας-ενας ξεχωριστα...



+ the official website & the zeitgeist movement






6 comments:

afrobat said...

Foveri syptosi alla exo dei tin tainia edo kai 2 ebdomades (otan anakalypsa kai to zeitgeist).
O yogi-master pou lampei san xrysos leei sto telos tin katapliktiki kai toso apli frasi: to understand is to transform.. i mipos ennouse to trainstorm :P

monospace said...

Mmmm, kai egw to eixa dei prin apo kairo. Ti na peis..
Sigoura fenetai na einai poly tekmiriomeno! Na deite pws xlomiase ena friend otan tou to edeiksa, kai arxise na metanionei gia oles tis wres tou pou perase sto katixitiko!

hmar said...

Και εγώ το είδα και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον εώς τρομακτικό. Το κακό είναι πως βασίζεται σε κάποια ιστορικά δεδομένα τα οποία για να εξακριβώσεις θα πρέπει να ανατρέξεις σε μεγάλο αριθμό βιβλίων. Εγώ τουλάχιστον :Ρ. Αυτό όσων αφορά το θρησκευτικό κομμάτι.
Εκείνο που μου έμεινε αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το σχόλιο πάντως, είναι για το σημείο στο οποίο αναφέρεται στο τραπεζικό σύστημα και εξηγεί πώς η κεντρική τράπεζα δίνει τα dollars με τόκο και πώς για να ξεπληρώσει τα χρέη της η χώρα ας πούμε παίρνει και άλλα κλπ κλπ και λόγω τόκων δεν πρόκειται να τα ξεχρεώσει ποτέ. Το παρουσίασε σαν να πρόκειται για ένα κλειστό σύστημα, ένας φαύλος κύκλος, κατά το οποίο τα χρήματα παράγονται από μια μηχανή την οποία διαχειρίζονται κάποιοι ευνοούμενοι, τα τυπώνουν και τα δανείζουν κατά βούληση, ενώ ουσιαστικά ο πλούτος μιας χώρας προκύπτει από το έργο που παράγει ο ανθρώπινος παράγοντας και ο παραγωγικός μηχανισμός που έχει στηθεί. Αν εγώ φυτέψω 10 ντομάτες στον κήπο μου, παρήγαγα 2 ευρώ από το πουθενά πχ δεν μου τα έδωσε κάποιος. Το χρήμα είναι ένα μέσο συναλλαγών πιστεύω. Γι' αυτό εφευρέθηκε και χρησιμοποιείται. Αυτά κατά την ταπεινή μου γνώμη και τις λιγοστές μου γνώσεις.
Για να κλείσω με ξένισε λίγο και το κλείσιμο με το "make love don't fear" ή κάπως έτσι. Λίγο ουτοπικό και παράλληλα και αντιφατικό μιας και αυτό είναι κάτι που προάγει και η χριστιανική θρησκεία.
Anyway, αν μη τι άλλο η ταινία σε βάζει σε σκέψεις. Και αν μη τι άλλο αυτό που τελικά μου έμεινε εμένα, είναι οτι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα!

@lbist said...

leei "MAKE LOVE DONT FEAR" H EKKLHSIA??

hmar said...

Make love, σίγουρα λέει. Τώρα για το don't fear δεν ξέρω. Εμένα πάντως η όλη παρότρυνση στο τέλος, κάτι θρησκευτικό μου έβγαλε. "Αγαπάτε αλλήλους". "Αγαπάτε και μη φοβάστε". Anyway :)

missmurple said...

χμ...δεν σας βλεπω και πολυ σιγουρους. μηπως να τα ξαναδειτε; ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα Datsun Adidas και Χάνι της Γραβιάς