Ειδικότερα, η ΕΡΤ μέσω αυτού του έργου, αποσκοπεί στην ανάδειξη των οπτικοακουστικών αρχείων της στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» με ενέργειες που:
- Διαφυλάττουν το πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό από τη φυσική φθορά μέσω συστημάτων και διαδικασιών ψηφιοποίησης.
- Προσθέτουν αξία στο εν λόγω υλικό μέσω της συστηματικής ηλεκτρονικής τεκμηρίωσής του.
- Παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό με τη χρήση των τεχνολογιών του Διαδικτύου και των ηλεκτρονικών εκδόσεων, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται τα πνευματικά δικαιωμάτων των δημιουργών.
Η αξία, η σημαντικότητα αυτού του έργου είναι ανεκτίμητη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το ιστορικό οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ περιέχει το 70% του συνόλου του ελληνικού οπτικοακουστικού περιεχομένου.
Σήμερα με τη συνδρομή της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» το ιστορικό οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ αποκτά νέες διαστάσεις. Ο πολιτιστικός αυτός πλούτος αφενός διασώζεται και αφετέρου να γίνεται δημόσια προσβάσιμος σε πολιτιστικούς δημιουργούς, ιστορικούς ερευνητές, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους και γενικότερα στο ευρύ κοινό..'
Το μάθαμε μέσω του @@media που το μάθανε από αλλου που το μάθανε και αυτοί από κάπου αλλου. Σημασία έχει αυτό το υπέροχο finding που ανυπομονώ να το εξερευνήσω! Επίσης, εδώ, κάποιες οδηγίες από τον φίλτατο Χάκα-Khan σχετικά με το σώσιμο ενός video στον υπολογιστή..(thanx CK)
2 comments:
xaaxaxa, sorry ChacaK, se egrapsa Χάκα-Khan!!! mou aresei omws opote den to allazw.
einai san na leme hacker me profora..
you hacka! you Χάκα!
;)
Αξιέπαινη προσπάθεια όντος! Αλλά αν μπείτε στις σελίδες του αρχείου θα παρατηρήσετε ότι δυστυχώς για την κωδικοποίηση και διάθεση των βίντεο έχει επιλεγεί η κλειστή - ιδιόκτητη από τη microsoft μορφη (format) windows media περιορίζοντας την πρόσβαση μόνο σε όσους διαθέτουν λειτουργικό σύστημα windows ή MacOSX κλειδώνοντας ουσιαστικά απ' έξω τους χρήστες άλλων εμπορικών λειτουργικών συστημάτων, όπως unix, BSD αλλά και ελεύθερων όπως το GNU/Linux. Ειδικά ο αποκλεισμός των χρηστών GNU/Linux και ελεύθερου λογισμικού γενικότερα είναι απαράδεκτος μια εποχή μάλιστα που το ελεύθερο λογισμικό αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και πολλοί διεθνείς και κρατικοί οργανισμοί στρέφονται προς την χρήση του. Έχω στείλει ήδη ένα σχετικό μήνυμα και έχω κάνει μια πιο λεπτομερή αναφορά στο ιστολόγιό μου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει εδώ: http://ktogias.wordpress.com/2007/12/10/Το-αρχείο-της-ΕΡΤ-στο-διδίκτυο-σε-ιδιόκ/
Post a Comment