3.20.2009

IE6 Spash Pages



Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει με baby steps να πειραματίζομαι με ιστοσελίδες (όπως παρα πολύ κόσμος around the world!). Κάτι το οποιο είχα ακούσει αλλα δεν είχα δώσει σημασία, είναι το ποσο δύσκολος και ιδιότροπος είναι ο Internet Explorer 6, που παρεπιπτόντως, είναι και ο πιο δημοφιλής internet browser σύμφωνα με τα στατιστικά που κυκλοφορούν στο internet.

Το θέμα βεβαια είναι (όπως συζητούσαμε και με τον hmar), κατά ποσο μπορείς να αγνοήσεις κάτι τέτοιο και να σχεδιάσεις μια σελίδα που να μην τρέχει σε ΙΕ6, όταν γνωρίζεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό visitors, θα έρθει μάλλον από εκεί. Θέμα που βεβαια εγώ προσωπικά αγνόησα μιας και πιστεύω ότι το κοινό που θα ήθελα να έρθει στο δικό μου site, είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνε είτε safari (mmmm), είτε firefox, ή φυσικά και τον IE7, ο οποιος είναι πολύ βελτιωμένος και χωρίς όλα τα προβλήματα του ΙΕ6.

Μεγάλη συζήτηση αλλα νομίζω είναι απόφαση του καθένα να περιορίσει το target group του.
Ακούγεται βεβαια ότι η Microsoft, ετοιμάζει τον IE8 (αν λέγεται έτσι), που θα έχει όλα τα ωραία πράγματα που έχουνε αντίστοιχοι browsers όπως Opera, Firefox και Safari.
Μέχρι τότε, αρκούμαστε στο ρητό 'λίγοι και καλοί' καθώς επίσης και σε Splash Pages όπως οι επάνω images.

:)

images via

2 comments:

hmar said...

Είχα την εντύπωση οτί μιλούσαμε γενικά για τον internet explorer. Anyway πληροφορίες για την δημοτικότητα των διαφόρων εκδόσεων web browsers, εδω: http://www.w3counter.com/globalstats.php

missmurple said...

ποιος ασχολειται με το δικο σου site...

:P

πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα Datsun Adidas και Χάνι της Γραβιάς