11.18.2008

Addictomatic!


Ολοένα και περισσότερα sites που μαζεύουνε πληροφορίες, ολοένα και περισσότερα services για videos, networking, bookmarking και web2.0. Πανικός, πανικός, πανικός. Και κάπου κάπου, κάποιοι άλλοι που σκέφτονται με την σειρά τους να κάνουνε τα πράγματα πιο εύκολα με το να συνδυάσουνε όλα αυτά, αλλα στην ουσία απλά να προσθέσουνε ακόμη ένα πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις για να 'keep online'. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχαμε μια συζήτηση με τον hmar και τον mamute στο μπαλκόνι του πρώτου σχετικά με όλα αυτά τα πράγματα και κατά ποσο αλήθεια χρειάζεται να αγχώνεσαι για τέτοιου είδους θέματα. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα σίγουρα να ζήσω χωρίς το blogging, θα μπορούσα πολύ εύκολα να μην ξανατσεκαρω το
ηλίθιο facebook και να μην ξανανοίξω το googleReader για να διαβάσω τα feeds.
Και από την άλλη, βρίσκω τρόπους (ή δικαιολογίες) για να τα χρησιμοποιώ όλα εξαιτίας της δουλειάς μου και θέλοντας να πιστεύω ότι τα εκμεταλλεύομαι όσο καλύτερα μπορώ χωρίς να χάνω τον χρόνο μου αλλα αντιθέτως κερδίζοντας τον. Γιατί όμως όταν δεν έχω internet είμαι πολύ πιο παραγωγικός; (εκτος βεβαια από τον χρόνο που χρειάζομαι για να πάω και να πάρω κάποια emails, να στείλω κτλ που απλά είναι συνήθειες και θα μπορούσανε να αντιμετωπιστούνε με άλλο τρόπο..).
Αρχισα να γράφω όλα αυτά με σκοπό να γράψω κάτι άλλο. Νομίζω ο τίτλος αυτού του tool είναι που οδήγησε την σκέψη μου σε όλες αυτές τις απορίες. Μιλάω για το Addict-o-matic, ένα εργαλείο που φέρνει διαφορα αλλα εργαλεία μαζί, με σκοπό για ακόμη μια φορα τον αυτοματισμό και την ευκολία.
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι με όλα αυτά, φεύγουμε ολοένα και πιο μακριά από τα ίδια τα websites και από την χαρά του να ανακαλύπτεις κάτι μονος σου (και συνεπώς να είσαι πολύ πιο ευχαριστημένος για αυτό που ανακάλυψες).
Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα όμως και αρκετά εκτος θέματος.

Here it is!

No comments:

πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα Datsun Adidas και Χάνι της Γραβιάς