6.27.2007
Ροδοπέταλα ; Ροδοπέταλα ...
Ιδού...
Υλικά
2 κουτ. γλυκού βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, κοπανισμένο στο γουδί
1 πολύ μικρό παντζάρι βρασμένο, με το ζουμί του
12 ροζ, μη ραντισμένα, ροδοπέταλα και άλλα για γαρνιτούρα
36 ασπρισμένα αμύγδαλα
1 κούπα νερό
2 κουτ. σούπας μέλι
1 1/2 κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
1-2 σταγόνες ροδόνερο
8 ορτύκια
Λίγο λάδι για τα ορτύκια
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνετε το βουτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και τον γλυκάνισο για 3-4 λεπτά.
Ριχνετε στο blender μια κουταλιά από το παντζάρι, το οποίο έχετε ψιλοκόψει, μαζί με 1 κουταλιά από τον χυμό του και τα ροδοπέταλα. Βαζετε το μειγμα σε ενα μπωλ και το αφηνετε στην ακρη.
Καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα και τα πολτοποιειτε στο blender. Υστερα προσθέτετε το μείγμα με τα ροδοπέταλα και 1 κούπα νερό.
Ζεσταίνετε ξανά το βούτυρο μαζί με το μείγμα σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας το συνέχεια, για 7-10 λεπτά. Προσθέτετε μέλι, άσπρο πιπέρι και αλάτι. Στραγγίζετε και προσθέτετε το ροδόνερο.
Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τα ορτύκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά. Τα αλείφετε με τη σάλτσα και αφηνετε να ψηθούν για 10' . Ξαναζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα.
Τα σερβίρετε σε μια πιατέλα, γαρνιρισμένα με ροδοπέταλα.
Ανοιγετε ενα μπουκάλι Cabernet Sauvignon ή Merlot και βάζετε στο dvd να παίζει το "Pretty Woman"...
Αααααχχχ...Η ζωη είναι ωραία!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα Datsun Adidas και Χάνι της Γραβιάς
2 comments:
molis pareiggila kotopoulo.. souvlas :))
:)))
Post a Comment